Gépnarancs és más technikai eszközök. Technológia, számítógép, laptop. Mesterséges intelligencia. Gyümölcs: narancs, citrom

Mechanikus Narancs

Mechanikus Narancs

Rendőrségi trükkel akadályozná a kormány a tüntetést

2011. szeptember 30. - gépnarancs

a régi Gépnarancs archívumából, 2011. szept. 30

Rendőrségi trükkel akadályozná a kormány a tüntetést

Országszerte számos rendőrkapitányság kapott olyan utasítást, hogy a tüntetőket holnap Budapestre szállító buszokat szigorú közúti ellenőrzésnek vessék alá, és lehetőleg minél többet fordítsanak vissza – tudta meg a Gépnarancs megbízható forrásból.

A Vértanúk terén, a Nagy Imre szobornál ma késő délután tartott tüntetés, a szakszervezetek és a civilek által szervezett Társadalmi Kerekasztal résztvevőivel beszélgettünk, és nyugdíjas rendőrtisztek elmondták: a kapitányságok parancsot kaptak a tüntetőket szállító buszok feltartóztatására. Az nem volt egyértelmű, hogy országos parancsról van-e szó, vagy “csak” néhány megyében számíthatnak sunyi feltartóztatásra a fővárosba, a Kossuth téren délután két órakor kezdődő tüntetésre igyekvők. Volt, aki országos parancsról beszélt, míg volt, aki csak megyei akcióról tudott.

Az értesülést a dolog természetéből adódóan nem tudtuk ellenőrizni, de két ok miatt is nagy valószínűséggel helytálló. Egyrészt az idézett nyugdíjas tisztek nyilvánvalóan ma is tartják a kapcsolatot volt kollégáikkal, tehát ők mindent első kézből tudnak. Másrészt a trükközés nem lenne meglepő, hiszen már tegnap, a Clark Ádám téren tartott „partraszállásra”, a D-nap néven futó tüntetéssorozat nyitányára igyekvő buszok egy részét feltartóztattak és visszafordítottak, mint azt Kónya Péter szervező elmondta.

A mai megmozdulások egyébként békésén zajlottak, a Nagy Imre szobornál pár százan jelentek meg, a Clark Ádám téren pedig már-már családias volt a hangulat, mivel sokan átmentek a másik helyszínre, és csak kevesen őrizték a tüntetés helyszínét. Mi úgy láttuk, a kicsit odább álló rendőrségi autóknál több zsaru figyeli a fejleményeket, mint ahány tüntető maradt az alagút közelében.

A Vértanúk terén az ismertebb személyiségek közül megjelent Mécs Imre volt parlamenti képviselő (SZDSZ, majd MSZP), aki azt mondta a körülötte állóknak: soha nem hitte volna, hogy ide jutunk. Hozzátette, hogy a mai helyzetet akár nevetségesnek is nevezhetnénk, ha nem kellene attól tartani, hogy az ország még évekig fizetheti ennek az árát.

forrás

 


A régi közéleti portál címén jelenleg cikkgyűjtő marketing oldal működik: Gépnarancs

A bejegyzés trackback címe:

https://gepnarancs.blog.hu/api/trackback/id/tr2418132980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása